MENY

Iron Maiden

 • Sted:  Bergenhus Festning - Koengen
 • Dato: lørdag 28. juni 2014
 • Portene åpner:  16:00
 • Pris:  690 + bill. avgift
 • Alder:  Under 15 år må komme i følge med voksen
 • Last ned vergeskjema >>
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

  Annet:

  Praktisk konsertinformasjon  >>

  TIDER/SCHEDULE:

  Portene åpner/gates open:  16.00
  Sahg:  17.10 – 17.40  
  Kvelertak:  18.10 – 19.00
  Ghost:  19.30 – 20.20  
  Iron Maiden: 21.00 – 23.00
  Slutt/ curfew:  23.00 

Bergenhus Festning - Koengen

Bergenhus Festning - Koengen

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon

Web:  http://www.forsvarsbygg.no/Nasjonalef...

Kart: Klikk for å vise kart

Iron Maiden
Play

Følg bergen live

Iron Maiden

Her finner du praktisk informasjon om konserten  >>

Iron Maiden får selskap av Ghost, Kvelertak og Sahg på Koengen! Vi er veldig stolte og glade for å kunne presentere komplett artistliste for Bergen Calling lørdag 28. juni.

I februar annonserte vi at Iron Maiden vil gjøre sin eneste norgeskonsert i 2014 som en del av éndagsfestivalen Bergen Calling lørdag 28. juni. Nå er resten av programmet spikret. Iron Maiden får selskap av to av dagens mest fremadstormende hardrockband,Ghost og Kvelertak. Begge har opplevd eventyrlig suksess de siste par årene. Men det stopper ikke der. Det blir Bergens egne Sahg som åpner ballet på Koengen denne fantastiske kvelden!

Iron Maidens pågående Maiden England World Tour har allerede samlet to millioner fans verden over og blitt listet som en av de mest suksessfulle turnéene i 2013 av prestisjetunge Billboard Magazine.

 • Sted:  Bergenhus Festning - Koengen
 • Dato: lørdag 28. juni 2014
 • Portene åpner:  16:00
 • Pris:  690 + bill. avgift
 • Alder:  Under 15 år må komme i følge med voksen
 • Kjøp billetter

Iron Maidens pågående Maiden England World Tour har allerede samlet to millioner fans verden over og blitt listet som en av de mest suksessfulle turnéene i 2013 av prestisjetunge Billboard Magazine.

Forrige gang bandet gjestet Bergen i 2010 i forbindelse med The Final Frontier-turneen, fylte de Koengen til randen med entusiastiske fans. Maiden England-turneen har hentet inspirasjonen fra den klassiske "Seventh Son of a Seventh Son"-utsmykningen og er den største produksjonen bandet har hatt på veien. Med andre ord: Det blir isfjell, øredøvende pyro og et voldsomt lysshow. Eddie kommer i flere varianter, og sist men ikke minst: Det blir et repertoar som kommer til å ta pusten fra noen og enhver. 2014-varianten av turneen vil nemlig ha et større fokus på hele 80-tallet. Noen av låtene blir det til og med siste gang du får høre live. Iron Maiden-manager Rod Smallwood forklarer:

- Som våre fans vet, er "Maiden England" DVD-en siste del i "History"-trilogien som består av arkivmateriale fra 80-tallet. Sannsynligvis er det siste gang Maiden vil turnere med et repertoar som baserer seg på 80-tallet, og derfor også siste gang fansen får mulighet til å høre noen av disse sangene fremført live. Med dette i bakhodet har vi bestemt oss for å bytte ut noen av låtene slik at 2014-turneen blir jevnere fordelt på alle tre DVD-ene; "The Early Days", "Live After Death" og selvsagt "Maiden England". Ja, også har vi en låt fra 90-tallet vi bare må ha med. Fansen vet helt sikkert hvilken sang jeg snakker om." 

               

Da Ghost la ut på signingsferd i Norge før jul i fjor, trakk de over 3000 publikummere til sine fire konserter. Interessen for det svenske kultfenomenet er med andre ord like stor her hjemme som i resten av verden. 

Den maskerte gjengen spiller på mange strenger både musikalsk og estetisk. Nøkkelen til den abnorme oppmerksomheten de har blitt gjenstand for ligger nok i summen av sjokkeffekten, det sterke visuelle uttrykket og ikke minst de umiddelbart fengende låtene. 

Bandet trekker sine musikalske veksler på klassisk 60- og 70-tallsrock av typen Blue Öyster Cult, psykedeliaperioden til  The Beatles og et streif av ABBAs suverene popmelodier. Sleng på litt okkult metal i Mercyful Fate-tradisjonen og du har Ghosts musikalske palett på et fargesprakende lerret. 

Debuten "Opus Eponymous" ble fort en stor undergrunnsfavoritt, mens oppfølgeren "Infestissumam" med giganten Universal i ryggen sendte dem rett til topps på albumlisten i hjemlandet. Platen vant også en Grammis i Sverige. Ghost er for tiden aktuelle med EP-en "If You Have Ghost". Produsert av ingen ringere enn Dave Grohl.

Bandets liveshow er mildt sagt noe for seg selv og perfeksjonert ned til minste detalj etter omfattende, global turnering med band som Iron Maiden og Avenged Sevenfold. Settingen kan minne om en katolsk messe hvor sentrale element kanskje har fått et litt annet innhold enn det man vanligvis forbinder med en slik seanse. 

Papa Emeritus II er seremonileder og forretter naturligvis messen med en kledelig italiensk aksent. Den sorte humoren sitter løst, noe de beviste til fulle under sin fabelaktige konsert på USF Verftet før jul i fjor.


               

Etter en smekk utsolgt konsert på USF Verftet i februar er det på tide å gi Kvelertak en hakket større scene å boltre seg på. Rogalendingene har gått fra den ene suksessen etter den andre og det er nesten ikke måte på hva gjengen har klart å utrette på de få årene etter den selvtittulerte brakdebuten i 2011. 

Kvelertak har spilt oppvarming for Foo Fighters i Telenor Arena. Frontfigur Dave Grohl er selvsagt fan. De har vært spesielle gjester for Kiss på Viking Stadion. Da er det klart vi er spente på å se hva de kan utrette i de majestetiske festningsomgivelsene på Koengen. 

Bandet fikk nylig sin tredje Spellemann for bandets andre album, "Meir". Låten "Kvelertak" har gjort sine seiersrunder på norsk radio,  og om kort tid reiser gjengen ut på USA-turné som en del av kraftpakken Mastodon, Kvelertak og Gojira. 

Med andre ord: Verden kan rett og slett ikke få nok av Kvelertaks unike blanding av punk, rock og black metal . Begge av bandets album ligger an til å få klassikerstatus når norsk rock skal kronikeres i overskuelig fremtid.  Og det kimser man ikke av. I alle fall når vi er vel vitende om at dette bare er begynnelsen.

          

Bergensbandet Sahg har sitt musikalske hjem et sted mellom Black Sabbaths tunge riffmaterie og Mastdons hang til progressive låtstrukturer. Bandets lett gjenkjennelige lydbilde preges av fengende vokallinjer og et gitararbeid som kan parkere de fremste i sjangeren. 

Bandet slapp i fjor høst sitt fjerde studioalbum, «Delusions of Grandeur». Det har ikke gått upåaktet hen. Det toneangivende rockemagasinet Classick Rock kaller platen utfordrende og intelligent, mettet på finesse. Metal Hammer gir platen 9.5 av 10 mulige poeng og skriver at den er kandidat til årets norske plate uansett sjanger. 

Det beste med Sahg er allikevel deres fortreffelige evne til å omsette sin klassiske hardrock til magiske konsertopplevelser. Bandet har en sjeldent god formidlingsevne, noe som gjør at man føler seg inkludert uansett hvilke musikalske preferanser man måtte ha. 

Musikken deres fungerer utmerket i små klubblokaler og på svære utendørsscener. Det beviste de til fulle under fjorårets Sweden Rock Festival. Svenske Rocknytt skriver «Både låtmaterialet og fremføring holder en høy klasse, og dessuten er frontmann Olav Iversen en riktig klippe både når det gjelder det musikaliske og mellomsnakket. Han håndterer det som en proff. Jeg vet at mange ble positivt overrasket over hvor bra Sahg var, men det ble ikke jeg. Jeg visste allerede at bandet kom til å levere en kanonkonsert, noe de også gjorde.»

Iron Maidens konsert i Bergen 28. Juni inngår i Bergen Calling, en serie éndags festivallignende arrangementer som finner sted på Bergenhus Festningsområde i løpet av sommeren. Bergen Calling ble etablert i 2010 med Rammstein som første hovedattraksjon. Siden har en rekke av verdens største artistnavn innen ulike sjangre - Rihanna, Kanye West, Bob Dylan, Ozzy Osbourne, Sting og Paul Simon for å nevne noen - årlig levert store konsertopplevelser på det vakre festningsområdet fra middelalderen ytterst på Bryggen i Bergen. For mer informasjon, gå til  bergencalling.no

Bergen Calling produseres av Bergen Live i samarbeid med Live Nation

   

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER