MENY

dePresno

 • Sted:  Bergenhus Festning - Koengen
 • Dato: lørdag  7. mai 2016
 • Portene åpner:  19:30
 • Pris:  kr 650 / 1200 (Golden Circle) + billettavgift
 • Alder:  Publikum under 15 år skal komme i følge med voksen
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

  Annet:

  dePresno blir supportartist for a-ha.

Bergenhus Festning - Koengen

Bergenhus Festning - Koengen

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon

Web:  http://www.forsvarsbygg.no/Nasjonalef...

Kart: Klikk for å vise kart

dePresno
Play

Følg bergen live

dePresno

Da er det klart at det er de nye stjerneskudd Bjarte dePresno Borthen fra Sandviken som skal varme opp for a-ha. Han ble håndplukket fra en lang liste a-ha ble presentert. 19-åringen er fremdeles i skyene når BT ringer for en kommentar.

- Det har egentlig ikke gått opp for meg. Jeg hadde to LP-er som hang på gutterommet. Den ene med a-ha, den andre med The Clash. Dette er dødsfett. a-ha har også vist at de tåler tidens tann, sier DePresno – som synes det er kult at a-ha er så flinke til å dra med seg lokale artister.

Det å kunne spille for potensielt 15.000 mennesker på Koengen, er også noe som kiler i magen.

- Akkurat det blir sykt. Det største jeg har gjort til nå, er å varme opp for Aurora på Rockefeller. Dette blir noe helt annet enn å spille på Kvarteret og Hulen. Vi skal virkelige vise oss fra vår beste side.

 • Sted:  Bergenhus Festning - Koengen
 • Dato: lørdag  7. mai 2016
 • Portene åpner:  19:30
 • Pris:  kr 650 / 1200 (Golden Circle) + billettavgift
 • Alder:  Publikum under 15 år skal komme i følge med voksen
 • Kjøp billetter
dePresno blir omtalt som en av de mest spennende nykommerne fra Bergen etter at han, ut fra mer eller mindre intet, slapp sin første singel Forever i mai 2015. Samme uke ble han booket til Bergenfest, EKKOFestivalen, By:Larm, Periferifestivalen og Den Elleville Festen, og han jobber nå fulltid med å ferdigstille debut EPen som slippes i 2016.

Tiltross for sin unge alder (19år) reflekterer dePresno over de store spørsmål i livet - tid, kjærlighet og menneskers plass i samfunnet. Slik sett holder han seg innenfor samme lyriske tradisjoner som både Leonard Cohen, Paul Simon og Tim Buckley. Men verden er ikke lenger den samme og det bærer låtene til den unge bergenseren preg av. 

Selv om navnet dePresno kommer fra Spania er Bjarte dePresno Borthen kun 7% spansk. Til sin fireårsdag fikk han sin første gitar samtidig som vinylspilleren til faren kjørte på med Cohen, Dylan og Bob Marley. Lang historie kort; dePresno plukket opp gitaren.

Julen 2013 fikk 18 år gamle dePresno en ny presang. Under Juletreet lå det studiotid i form av en konvolutt signert sin storebror. Litt distre dukket han opp i Lydriket og to mikrofoner ble satt opp. dePresno hadde ikke peiling på hva som skulle spilles inn. Etter litt sterk kaffe kom han frem til at han kunne synge «Catch The Wind» av Donovan. Etter hvisking og tisking på lydprøve gikk bokstavelig talt alle metere i været under første tagning. Etter andre tagning ble det laget en mp3 fil som ble sendt til Geir Luedy som uttalte at han aldri hadde hørt en lignende stemme noensinne.

30.november slapp dePresno sin andre singel, Stranger in Disguise, som fikk han utnevnt som Ukas Urørt og booket til den prestisjetunge bransjefestivalene Euroesonic.

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER