MENY

Erlend Ropstad

Lille Ole Bull

Lille Ole Bull

Adr.: Øvre Ole Bullsplass 3, 5012 Bergen

Telefon: +47 55 32 11 45

E-post: 

Web:  http://www.olebullscene.no

Kart: Klikk for å vise kart

Erlend Ropstad
Play

Følg bergen live

Erlend Ropstad

Da har Erlend Ropstads nye album “Det Beste Vi Får Til” vært ute i en uke, og fantastiske anmeldelser strømmer inn! Det er Erlend Ropstad sin tur nå!

VG

"Om dette er det beste Erlend Ropstad får til har han ingenting å være flau over. Snarere stolt”.

Klassekampen

”I et Olav Angell-dikt fra 1984 heter det: I dag er isen usikker / i dag skal jeg gå på is. Det er nettopp det Erlend Ropstad har gjort. Og jammen er han så god at jeg nesten tror han kan gå på vannet også.” 

Adresseavisen

”Er dette gjennombruddet?”

Dagsavisen

”Erlend Ropstad var en stund antatt å være nok en ung mann med kassegitar. Han ble nominert i viseklassen til Spellemannprisen og sånt. «Det beste vi får til» er noe helt annet. Og dessuten litt av hvert. Her er skurrende pop, pianoballader, og noen sanger med mørke synthstemninger som forsterker den fortettede stemningen.”

 

  • Sted:  Lille Ole Bull
  • Dato: tirsdag  9. februar 2016
  • Tid:  20:00
  • Dørene åpner:  19:00
  • Pris:  225 + billettavgift (inkl garderobe)
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Kjøp billetter

Etter at Erlend Ropstad på «Hva Om Det Ikke Er Sånn Som Du Tror At Det Er» i 2013 flyttet tekstuniverset og språket sitt til hjembygda Vennesla, har tapt kjærlighet og evig utilstrekkelighet vært gjennomgangstema. Formidlet på et diskret sørlandsk språk der sangens kjerne ligger i det usagte og det ugjorte.

På innspillingen av «Det Beste Vi Får Til» gav Erlend Ropstad bandet fri. I motsetning til på den foregående plata der de sammen gikk i studio med skisser og lot låtene bli til der, har han denne gangen skrevet ferdig låtene før han gikk i studio og spilt de fleste instrumentene selv. Strykerne er byttet ut med synth, tempoet er satt ned og ropene har blitt enda mer desperate. Musikalsk sett henter Ropstad inspirasjon fra de turbulente ungdomsårene i Vennesla med Bruce Springsteen og Lou Reed, til de minst like turbulente voksenårene med Thåström og Håkan Hellström.

På forrige album «Her Om Natta» ba Erlend Ropstad om å bli en gammel svensk visesanger, men denne gangen nøyer han seg med å være en stigende norsk rockestjerne.

Erlend Ropstads gjennombrudd kom på hans første norskspråklige plate «Hva Om Det Ikke Er Sånn Som Du Tror At Det Er» som kom i 2013 og ble dobbelt Spellemann-nominert (Tekst og Vise). Men det var først i fjor han etablerte seg for alvor som liveartist med «Her Om Natta». I 2016 feirer han ti år som plateartist!

Det Beste Vi Får Til slippes 20. november med releasekonsert på John Dee 23. januar 2016. Med seg på turnéen har Erlend Ropstad sitt nye faste kompani: Gunnar Sæter på trommer, Per Tobro på bass, Gisle Håland på keys og Erlend Viken på fele, og sammen kaller de seg Erlend Ropstad & co.


Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER