MENY

Fairport Convention

USF Verftet - Sardinen

USF Verftet - Sardinen

Adr.: Georgernes verft 11, N-5011 Bergen


Telefon: Tel: +47 55 30 74 10


E-post: 

Web:  http://www.usf.no/

Kart: Klikk for å vise kart

Fairport Convention
Play

Følg bergen live

Fairport Convention

Fairport Convention har vært et ledende folkrockband i England i over 40 år. Gruppen ble stiftet i 1967 av Richard Thompson, Simon Nicol og Ashley Hutchings, og gruppen blir regnet som "gudfedrene" i europeisk folkrock. De var sterkt ansvarlige for en ny oppblomstring for folkemusikken på de britiske øyene.

The Times har gitt dem karakteristikken "a national treasure". Albumet "Liege & Lief" ble gitt ut i 1969 (og nyutgitt i 2006) og ble nylig kåret til tidenes mest innflytelsesrike folkrockalbum.

  • Sted:  USF Verftet - Sardinen
  • Dato: onsdag 16. oktober 2013
  • Tid:  21:00
  • Dørene åpner:  20:00
  • Pris:  320 / 270 + bill. avgift
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Kjøp billetter

Fairport Convention regnes ganske enkelt som skaperne av den engelske utgaven av folkrock. Til tross for store personellendringer er gruppen aktiv som aldri før med intensiv turnering, plateutgivelser og deres egen festival, Cropredy, som er blant de største og viktigste musikkbegivenhetene på den britiske folkemusikk-kalenderen.

Bandet har en sterk posisjon i Norge og spesielt i Bergen der de har gjort en rekke flotte konserter, senest på Bergenfest 2008 og dernest høsten 2009 på Rick’s Teater.

Fairport Convention består i dag av Simon Nicol og David Pegg, som begge har vært med fra bandets innledende fase, samt Ric Sanders, Chris Leslie og den tidligere trommeslageren til Cat Stevens, Gerry Conway. 

Kvalitet hele veien!

NB! Vi har i dag (10. oktober) fått informasjon om at Ric Sanders ikke er med på denne delen av turnéen, da han har fått en øyeskade som gjør at han ikke kan reise for en periode. Resten av bandet er intakt og lover en fullverdig Fairport Convention-aften!

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER