MENY

Ingrid Olava

 • Sted:  USF Verftet - Sardinen
 • Dato: lørdag  5. oktober 2013
 • Tid:  21:00
 • Dørene åpner:  20:00
 • Pris:  250/200 + bill. avgift
 • Studentpris:  200 + bill. avgift
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Last ned vergeskjema >>
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

USF Verftet - Sardinen

USF Verftet - Sardinen

Adr.: Georgernes verft 11, N-5011 Bergen


Telefon: Tel: +47 55 30 74 10


E-post: 

Web:  http://www.usf.no/

Kart: Klikk for å vise kart

Ingrid Olava
Play

Foto: Knut Bry

Følg bergen live

Ingrid Olava

Tre år har gått siden Ingrid plukket opp spellemannspris for albumet «The Guest» (2010) som etablerte henne som en av våre fremste kvinnelige artister. Tre år kan virke lenge, men Olava har på ingen som helst måte ligget på latsiden. Hun har spilt inn filmmusikk, sluppet en internasjonal EP, og jobbet i det stille med tredjealbumet som nå foreligger. Bergen Live og Bergenfest har fulgt Olava tett gjennom årene og presentert en rekke konserter med henne som alle erindres som sjeldent vakre og magiske.

 • Sted:  USF Verftet - Sardinen
 • Dato: lørdag  5. oktober 2013
 • Tid:  21:00
 • Dørene åpner:  20:00
 • Pris:  250/200 + bill. avgift
 • Studentpris:  200 + bill. avgift
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Kjøp billetter

«Summer House» er på mange måter et brudd – eller stilistisk skifte. Et mer rikholdig, variert og sprikende album, som sannsynligvis vil få de som har forutinntatte meninger om Ingrid Olava til virkelig å åpne ørene. Pianoet og stemmen kan fortsatt høres, om enn ikke like fremtredende. Noen av låtene er ren popmusikk, andre har med kassegitar, mange har fremtredende synthlydbilde, mens én låt nærmest har dance-rytmer. Alle formidler sterke personlige historier og fortellinger.

Som Ingrid selv forklarte til Robert Hoftun Gjestad i Aftenposten: «Jeg sjekker hvor langt ut det er mulig å gå med mitt musikalske uttrykk. De to første albumene mine var typiske «vol. 1» og «vol. 2» sammen med Frode (Jacobsen, Madrugada-bassist og produsent, journ.anm.), men vi var enige om at det ikke skulle bli mer. David er en utrolig sammensatt produsent, som liker mine mer esoteriske lydlandskaper, men som også dyrker det gode poprefrenget når det kommer. Og det er utrolig viktig for meg.» Ingrid Olava er tilbake. Lyden av sommer varer langt utover høsten!

Her er utdrag fra anmeldelser av det nye albumet:

5/6 Dagbladet http://www.dagbladet.no/2013/09/06/kultur/musikk/anmeldelser/musikkanmeldelser/pop/29071124/

«Intenst stemningsfullt, eksperimentelt og tidvis minimalistisk arrangert, og med et helt annet fokus på stemmebruk.»

«At hun er en begavet vokalist er ikke noe nytt, men den voldsomme variasjonen og presise uttrykksfullheten som styrer Ingrid Olava gjennom «Summer House» er i en ny klasse; med himmelske koringer til å toppe det hele.»

5/5 Adressa http://www.adressa.no/kultur/musikk/musikkanmeldelser/article8230169.ece

«Ektefølte fortellinger» 

«Ingrid Olavas såre vokal setter stemningen øyeblikkelig på åpningssporet «Summer House». Mystisk og harmonisk, og den usedvanlig vakre melodien får øynene til å renne over. «If this time is not the right time, then there’s no time at all», synger Olava og jeg forstår henne, for tekstene er så nære at det nærmest føles som jeg blir Ingrid, og Ingrid blir meg.»

«Ingrid Olava er mester i å forklare følelser på en måte som verken føles banal eller for emosjonell, og hun er tøff. Tøff fordi hun tør å vise at hun er sårbar, og det tilfører en usedvanlig styrke og vilje til musikken hennes.»

5/5 Fædrelandsvennen 

«Hun griper tak i lytteren med én gang. Det er lett å forbli der; sammen med Ingrid Olava i hennes musikalske univers.»

«Olava kommer nært; hun er personlig, og allerede på åpneren og det nakne tittelkuttet fester hun grepet.»

«Ingrid Olava befester med dette albumet sin posisjon blant landets mest substansielle og viktige artister.»

«Med sin nærværende og nervepirrende intensitet, sjelfulle formidling og sterke og autoritære stemme mener vår anmelder at Ingrid Olava kommer nær lytteren med sitt tredje album, «Summer House».

4/6 Aftenposten
«Storartet sanger»
«Ingrid Olava besitter en stemme som kan gi deg gåsehud.» 
«Velkomment gjenhør med en stor sanger og flere gullkorn.» 
«Det er i de små nyansene, måten hun betoner ordene på og med hvilken kraft hun legger stemmen i som fanger oppmerksomheten.» 
«Et annet moment er albumets vellykkede oppbygging, rekkefølgene mellom sangene og det varierte klangbildet bør trekkes frem. Det er som om sangene utgjør en egen indre dialog og at formidleren føler seg på helt trygg grunn.»
«Etter de to første albumene, Juliet’s Wishes (2008) og The Gift (2010) har Ingrid Olava klart å skape noe annet uten å miste den artisten vi ble så fascinert av i utgangspunktet.»

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER