MENY

Kent

Bergenhus Festning

Bergenhus Festning

Utendørsarena i Bergen sentrum

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon

Web:  http://www.forsvarsbygg.no/Nasjonalef...

Kart: Klikk for å vise kart

Kent
Play

Følg bergen live

Kent

Nordens største rockeband er klare for Bergenhus Festning lørdag 25. august. Kent kom i april med sitt tiende studioalbum ”Jag är inte rädd för mörkret”.

Kent har fått strålende kritikker for sine konserter i sommer, den siste konserten i Sverige fant sted i Stockholm sist helg og Expressens anmelder rapporterer om et band som aldri har vært bedre. Les anmeldelsen her! Samme avis gjorde også en låt-for-låt-anmeldelse fra samme konsert, det er en låtrekke som er full av hits. Sjekk den ut her!

Billettene får kjøpt ved de vanlige Billettservice' utsalgsstedene samt i billettboden ved inngangen fra kl 18.30. 

  • Sted:  Bergenhus Festning
  • Dato: lørdag 25. august 2012
  • Portene åpner:  19:00
  • Pris:  420 + bill. avgift
  • Alder:  18 år, vergeordning
  • Kjøp billetter

Bandet som fikk sitt store gjennombrudd på slutten av nittitallet med låter som ”Om du var här” ”Musikk non stop” ”747” har fortsatt å imponere gjennom hele karrieren og har gang på gang bevist at de kan kombinere bredbent stadionestetikk med meloditeft og smakfulle lydbilder. Kent solgte ut Grieghallen både i 2008 og 2010.

Historien om Kent startet i Eskiltuna i 1990, har så langt resultert i åtte album-utgivelser med et band som definitivt kan regnes som ett av de mest innflytelsesrike i Skandinavia det siste tiåret. Her i Norge har Kent hatt en solid posisjon med høye listeplasseringer for utgivelsene, mye radiospilling og særdeles populært blant konsertpublikum. 

Helt siden starten har kjernebesetningen vært Joakim Berg (vokal, gitar), Sami Sirviö (gitar, keyboards), Markus Mustonen (trommer, piano) og Martin Sköld (bass, keyboards). Tre andre medlemmer har kommet og gått.

Debutalbumet "Kent" (1995) gå bandet Grammispris (tilsvarende norsk Spellemannspris) og et solid publikum i hjemlandet. Med album nummer tre, "Isola" fra 1997, erobret de også resten av Skandinavia, anført av singelen "Om du var här". Denne posisjonen ble ytterligere befestet med "Hagnesta Hill" (1999).

Kent fikk massiv suksess med albumet "Vapen & ammunition" i 2002. Hitsingler som "Dom andra" og "Kärleken väntar" understreket at Kent for alvor hadde funnet pop-formelen. De ble belønnet med trippel platina og hele sju Grammispriser i Sverige. Publikumstekket ble opprettholdt med utgivelsen "Du & jag döden" (2005). Deretter kom "Tilbaka til samtiden" (2007) som hadde singelen "Ingenting" som sitt klart sterkeste og mest populære låt. Fra albumet "Röd" (2009) nådde "Töntarna" topp-plassering på norske singellister.

Arrangør: Bergen Live i samarbeid med United Stage og JS Artist


Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER