MENY

Kinky Friedman

Madam Felle

Madam Felle

Kapasitet: 180 - 200

Adr.: Bryggen 5835 BERGEN

Telefon: 55 54 30 58

Web:  http://www.madamfelle.no/

Kinky Friedman
Play

Følg bergen live

Kinky Friedman

Endelig er det klart for gjensyn med Kinky Friedman. Etter et par legendariske konserter her i Bergen i siste halvdel av 90-tallet, er ventetiden over. Tirsdag 9. April er datoen som må noteres i kalenderen. Da kommer kongen av onelinere til Bergen.

Det er bare å slå fast én gang for alle: Kinky Friedman er “one of a kind”. Ingen, absolutt ingen kan måle seg med fenomenet Kinky Friedman

"LÅS INN SIGARENE, KINKY FRIEDMAN KOMMER"  Dagbladet 19.12.12 ->>

"SKAL DU HA SEX MED ET DYR, VELG ALLTID EN HEST" Dagbladet 07.04.13 ->>

  • Sted:  Madam Felle
  • Dato: tirsdag  9. april 2013
  • Tid:  21:00
  • Dørene åpner:  20:00
  • Pris:  320 + bill. avgift
  • Alder:  20 år
  • Support:  Chet O´Keefe
  • Kjøp billetter

Texasprofilen Kinky har vært aktiv siden slutten på 60-tallet og det er en mangfoldig karriere vi snakker om: artist, låtskriver, satiriker, provokatør, sigar- og tequilaprodusent, dyrerettighetsforkjemper og politiker. Når han nå skal på turné får publikum serverer en miks av alt de han står for. Det er ret tog slett uungåelig. Selvsagt er rammen for det hele i en konsertform, men de som har opplevd “The Kinkster” sine show vet at de inneholder så uendelig mye mer enn som så. De grenseløse og hemningsløse mellompartiene er ofte en like stor beholdning som hans fantastiske låtarsenal.

Musikalsk viste Kinky allerede på 70-tallet at han ikke var i musikkbransjen kun for å behage og underholde. Hans første store suksess var med bandet Kinky Friedman and The Texas Jewboys. Sammen med hans medsammensvorne Little Jewford, Big Nig, Panama Red, Rainbow Colors og Snakebite Jacobs debuterte de med kultalbumet “Sold American” i 1973. Titler som ”They Aint Making Jews Like Jesus Anymore” og ”Ride Em Jewboys” hadde nok ingen andre enn jødiske Kinky Friedman klart å komme unna med livet og (forsåvidt også) æren i behold. Det var country i samme skolen som Kinkys gode venn Willie Nelson, med den forskjell at deres anarkistiske og rebelske attityd fikk Willie Nelson’s rebellstempel til å blekne.

Etter et tiår med turnering, blant annet på Bob Dylan’s Rolling Thunder Revue-turné, flyttet Kinky til New York og etablerte seg som forfatter. Karrieren skjøt fart og han har gitt en rekke bøker som befinner seg i skjæringspunktet mellom fiksjon og virkelighet der hovedpersonen selvsagt er countryartisten Kinky Friedman som flyttet fra Texas til New York og startet opp som privatdetektiv. Hysterisk morsom lesning! Det hører med til historien at Kinky er tidligere president Bill Clintons favorittforfatter.

Han kom på alles lepper da han bestemte seg for å være uavhengig kandidat til guvernørposten i Texas i 2006. Politisk beskriver han seg selv “alt som ikke er republikansk”.

Kinky er dagsaktuell når han kommer til Skandinavia i april. I dissed ager er han på boksigneringsturné med Willie Nelson. De har sammen skrevet Willie-biografien ”Roll Me Up And Smoke When I Die”. Selv slipper han et live-album på nyåret og han har en bestselgende bok ute med tittelen ”A Cave Full Of Ghosts”, som han har skrevet sammen med skuespilleren Billy Bob Thornton.

Men, mest aktuell vil han nok være ved at han har bestemt seg for å være kandidat til guvernørvalget i Texas igjen i 2014. Staten Texas har som kjent et slagord som heter “Keep Texas Weird”. Kinky holder fanen høyt på vegne av sin hjemstat.

 

Support: Chet O'Keefe. 

Chet O'Keefe er en klassisk amerikansk singer / songwriter. Hans empati, fine melodier, humor, sorg og melankoli gir assosiasjoner til mestre som John Prine, Guy Clark og Townes Van Zandt. 

Som sin nære venn Otis Gibbs har Chet O'Keefe evnen til å reflektere over og beskrive det anonyme Amerika og menneskene som lever der. 

Les mer om Chet her >>

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER