MENY

Lars Vaular

 • Sted:  Bergenhus Festning - Bastionen
 • Dato: fredag 28. august 2015
 • Tid:  20:30
 • Portene åpner:  19:00
 • Pris:  370 / 320 + billettavgift
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Last ned vergeskjema >>
 • Special guest:  SIVAS
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

  Annet:


Bergenhus Festning - Bastionen

Bergenhus Festning - Bastionen

Intimt og naturskjønt område på Bergenhus Festning. Kapasitet ca 2500 personer.

Lars Vaular
Play

Foto: Erik Five

Følg bergen live

Lars Vaular

Her finner du praktisk konsertinformasjon  >>

I 2009 laget den unge bergensrapperen Lars Vaular beats av gamle Radiofantomet-klassikere, sang om at han måtte ha solbriller på og ante neppe noe om at han kort tid senere skulle bli en av Norges mest suksessrike og omtalte hip hop-artister. 

I 2015 er Lars Vaular så uendelig mye mer enn en fremgangsrik rapper. Med sin særegne fortellerstil og unike skråblikk, reflekterer han en virkelighet de fleste kan kjenne seg igjen i. Dette har gjort han til en premissleverandør og en av de viktigste stemmene innen norsk urbanmusikk.

Men la oss ikke glemme at Lars Vaular også er en fantastisk entertainer. Dette har resultert i smekkfulle hus over det ganske land og euforiske festivaltilstander på de scenene han har opptrådt. Da Vaular spilte på Bergenfest i fjor tok det fullstendig fyr foran Bastionen-scenen. Den gode nyheten er at han nå kommer tilbake på nøyaktig samme sted for å holde hoff og gjøre sin største konsert som soloartist og hovedattraksjon så langt i karrieren. Lars Vaular på Bastionen ved Bergenhus festning. Årets hip hop-begivenhet i Bergen er spikret og sikret. 

 • Sted:  Bergenhus Festning - Bastionen
 • Dato: fredag 28. august 2015
 • Tid:  20:30
 • Portene åpner:  19:00
 • Pris:  370 / 320 + billettavgift
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Special guest:  SIVAS
 • Kjøp billetter

Vaulars uredde tilnærming til hip hop-kulturen og lek med sjangergrensene, har gjort at han alltid ligger et hestehode foran. Enten han mekker ellevill klubbmoro som med landeplagen «Rett opp og ned» eller hengir seg til urban visesang i smygende «Legender», har han sin helt tydelige signatur inntakt. Hitkatalogen hans er allerede velfylt og det mest imponerende med den, er at samtlige representerer nye sider av artisten. 

Ikke rart da at han har peishyllen full av Spellemannpriser og andre utmerkelser. Både «Helt om natten, helt om dagen» og «Du betyr meg» har vunnet Spellemann i kategorien hip hop. For sistnevnte vant han også en spellemann i kategorien tekstforfatter. 

Vaular har alltid lekt seg med formater. «1001 hjem» ble sluppet i fire etapper på en egen hjemmeside. I år slipper bergensartisten en serie med minialbum. Første del heter «666 alt» og har fått seksere kastet etter seg fra både VG og Dagsavisen.  Sandeep Singh i VG skriver følgende: 

«Vaular er på sitt mest ubeherskede – en sterk kontrast til den sentimentale tonen han holdt i «Du betyr meg» (2011) og «1001 hjem» (2013). Og det er hans mest kompakte og konsentrerte bidrag til hans rekke av klassikeralbum. Jeg har ikke hørt ham så sulten siden debuten «La hat» (2007). »

S!VAS

Med EP-en D.A.U.D.A. og ikke minst fjorårets oppfølger D.A.U.D.A. II har den København-baserte rapperen S!vas Torbati skaffet seg et stort navn i hjemlandet Danmark. Med over 20 millioner avspillinger på Spotify sier det litt om S!vas’ popularitet.

På årets By:larm i Oslo i mars lot festivalpublikummet seg imponere over den stilsikre dansken, som ble trukket frem som ett av årets store, nye navn på den nordiske bransjefestivalen.
NRK P3 trillet terningkast seks etter en av konsertene på Bylarm med overskriften «Skandinavisk noir i særklasse» (http://p3.no/musikk/skandinavisk-noir-i-saerklasse/) og skriver videre at S!vas spiller «konsentrert, hardt, mørkt og lekkert. Det er digg å være norsk når danskene gjester Norge og leverer et show man sent kommer til å glemme…»

Én av dem som fikk fot for S!vas var Lars Vaular, som har bedt om å få ham med som sin spesielle gjest på konserten på Bastionen fredag 28. august. 
Da danskene skulle oppsummere musikkåret under Danish Music Awards 2014 ble S!vas nominert til hele seks priser, og stakk til slutt av med prisen i kategorien for beste urbane musikk.

S!vas er kjent for å leke seg med det danske språk, men krydrer det også til med arabisk og østeuropeisk gatevisdom. De språklige finurlighetene har medført nomineringer til flere danske priser, blant annet ble han tildelt Polka Verner-legatet sammen med ingen ringere enn den nylig avdøde danske forfatteren Klaus Rifbjerg! Dét er en stor anerkjennelse i seg selv, og viser hvilken posisjon S!vas har som ordkunstner.

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER