MENY

Lars Vaular

Bergenhus Festning

Bergenhus Festning

Utendørsarena i Bergen sentrum

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon

Web:  http://www.forsvarsbygg.no/Nasjonalef...

Kart: Klikk for å vise kart

Lars Vaular
Play

Foto: Julia Kidder

Følg bergen live

Lars Vaular

Praktisk info om arrangementet her >>

Med den knallsterke albumtrilogien «666 ALT», «666 GIR» og «666 MENING» (2015) befestet Lars Vaular igjen sin posisjon som en av landets aller viktigste artister – full av kompromissløs kreativ kraft. Nå er han nok en gang på banen igjen med ny musikk, samtidig som han på mesterlig vis har prøvd seg på TV-formatet med nettserien «Ekte Mann». 

Sommeren 2017 gjør Lars Vaular kun to eksklusive konserter i Norge: Han har fått det ærefulle oppdraget med å avslutte årets Øyafestival på festivalens hovedscene, og skal i tillegg gjøre en storkonsert i hjembyen sin Bergen – på Bergenhus Festning, lørdag 19. august. 

  • Sted:  Bergenhus Festning
  • Dato: lørdag 19. august 2017
  • Portene åpner:  19:00
  • Pris:  450 + billettavgift
  • Alder:  Under 15 år skal komme i følge med voksen (+23 år)
  • Support:  Myra + Kamelen
  • Kjøp billetter

Bergen Live er henrykt over å få være med på å feire Lars Vaular sitt 10 års jubileum som soloartist. Siden debuten med «La Hat» i 2007, som bl.a. innehold byhymnen «Eg E Fra Bergen», har Vaular befestet sin posisjon som en av landets beste rappere og en av våre største og mest elskede artister på tvers av sjangergrenser. 

Lars Vaular og Bergenhus Festning har en nær og spesiell relasjon. I 2014 spilte Lars på Bergenfest for et fullsatt Bastionen. Året etter gjorde han et soloshow samme sted. I fjor avsluttet han fredagen på Bergenfest på Plenen, og i år skal det altså atter en gang dukes for sommerfest på festningen i Lars sitt navn. 

I 2016 ble Lars nominert til hele tre Spellemann-priser for «666»-trilogien, da i kategoriene «Årets Urban», «Tekstforfatter» og «Årets Album». I tillegg ble produsent Frode Kvinge Flatland nominert for sitt arbeid på platene i kategorien «Årets Produsent». «Akkurat nå finnes det ingen bedre rappere i Norge enn Lars Vaular» skrev musikkmagasinet Gaffa henrykt om triologien. 

Senere i 2016 fulgte Vaular opp med singelen «Heartbreak Hotel» og nettserien «Ekte Mann». I serien spiller Lars seg selv, en rapper fra Bergen i en gryende identitetskrise. Han er fanget, og uansett hva han prøver på, får han det ikke til. Det er langt fra sannheten om den virkelige Lars Vaular, som tilsynelatende får til det han vil. Om «Heartbreak Hotel» skriver BTs anmelder disse lovordene: 

«Vaular har liksom sluppet tak på rapnormene, og har skapt sitt eget rapgame hvor det er han som definerer spillereglene. Resultatet er elegant, uventet nedpå og fullt av Vaulars karakteristisk lyriske, selvreflekterende tekster. Et løfte om noe godt i vente.

SUPPORT: KAMELEN

Den unge hiphop-myten Kamelen har foreløpig kun gitt ut tre singler, men disse har smelt godt fra seg: Si Ingenting er for moderne rap-klassiker å regne og nylig utgitte Beng Beng Beng gir allerede gjenklang i Bergensgatene. Nå er det fart på Kamelen, som har varslet at han snart er klar for å presentere sitt nye prosjekt Ambivalent 

SUPPORT: MYRA

Plutselig er de bare der. Råtalentene. Stemmene du ikke var klar over at du ventet på, før de sniker seg inn i bevisstheten og blir der.

Da Myra fra Bergen entret den norske musikkscenen med låta ”Hold an” 1. november i fjor, var det på akkurat denne måten. Skarpt, dynamisk, lekent og med den aller største selvfølge. 

”Plutseleg var ho berre her, og høyrest ut som om ho har rappa i ti år,” skrev Runar Gudnason i Dagbladet, og kalte henne det største talentet i norsk rap på mange år. 

Singeldebuten ble strålende mottatt på alle fronter og sørget egenhendig for at hun ble booket til årets by:larm i Oslo, der hun skal levere sitt første fullstendige livesett – og hun får god og rutinert drahjelp fra bysbarnet Lars Vaular.

Myra på facebook >>


Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER