MENY

Maria Mena

Ole Bull Scene

Ole Bull Scene

Kapasitet: Stående: 700, sittende: 485

Adr.: Øvre Ole Bullsplass 3, 5012 Bergen

Telefon: +47 55 32 11 45

E-post: 

Web:  http://www.olebullscene.no

Kart: Klikk for å vise kart

Maria Mena
Play

Følg bergen live

Maria Mena

Da Maria Mena tidligere i år mottok den prestisjefulle Edvard-prisen i klassen for popmusikk, var juryens begrunnelse som følger:

Maria Mena har utviklet seg til en låtskriver med en helt egen signatur. Melodiene har tatt form som vakre ballader og fengende poplåter, med en kraft som når fram til et publikum langt utover Norges grenser. Hennes femte album «Viktoria» samler hennes evne til å kommunisere på mange plan. Det er en gjennomgående mørk og melankolsk undertone i Menas melodier. Samtidig er de utpreget vakre. Vi nynner med på de gjentatte frasene - melodiøse tonerekker som sitter i øret ved første gangs gjennomhøring. Tekstene hennes, derimot, tangerer smertegrensen, oppleves som svært personlige, og går langt utenfor en konvensjonell pop-komfortsone. I denne nervøse terrorbalansen mellom musikk og tekst, farlig og lokkende, briste eller bære, viser Maria Mena sin dimensjon og originalitet som låtskriver. Hun holder sitt tekstlige mørke i sjakk med melodienes varme tilgjengelighet. Sofistikerte arrangementer ivaretar melodienes enkelhet, men tilfører dem samtidig en uforutsigbar og lekende letthet. «Viktoria» handler om menneskets kamp for å forsones med seg selv. Maria Mena står med dette albumet fram som en voksen, markant skikkelse i norsk musikkliv. 

Bedre kan det ikke sies, rett og slett.

  • Sted:  Ole Bull Scene
  • Dato: søndag 25. november 2012
  • Tid:  20:00
  • Dørene åpner:  19:00
  • Pris:  300/250 + bill. avgift
  • Studentpris:  250 + bill. avgift
  • Alder:  18 år, vergeordning
  • Kjøp billetter

Edvard-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO tildeler opphavspersoner for fremragende musikkverk. Prisen gis til opphavspersoner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. 

Maria Mena har mer eller mindre vokst opp i offentlighet etter at hun som 16-åring brakdebuterte med singelen ”My Lullaby” i 2002. 

Den hjerteskjærende låten om å være skillsmissebarn traff en nerve i det norske folket og viste samtidig frem ung låtskriver som kunne formidle følelser på engelsk uten at det ble kleint å høre på. 

10 år etter debuten kan hun se tilbake på mer enn 800.000 solgte plater fordelt på sju studio-utgivelser. Etter albumet ”Another Phase” har det gått slag i slag for Maria, og er i dag en av Norges største popartister. Hun har hatt enorm suksess med låter som ”You’re The Only One” og ”Belly up”. Før juli fjor kunne hun legge til låten ”Home For Christmas” på skrytelisten, en nydelig julesang som leide den norske filmen ”Hjem Til Jul” pent inn i norsk kinopublikums bevissthet og ble en megasuksess. Hennes nydelige versjon av Ole Paus’ ”Mitt lille land” var også fast tonefølge for svært mange i sorgarbeidet etter 22. Juli i fjor.

I tillegg til den hjemlige suksessen har Maria Mena gjennom jevnlig turnering møysommelig bygget opp en flott karriere i utlandet.  Bant høydepunktene er opptreden på den gigantiske Pink Pop-festivalen i Nederland der hun spilte for 50.000 entusiastiske tilskuere. Hun spiller på store konsertarenaer i flere europeiske land der særlig viktige platemarkeder som Tyskland og Nederland har trykket henne til sitt bryst med stor iver. Flere land føyer seg inn i rekken av Maria Mena-fans. Faktisk har lansering i utlandet til tider tatt så vidt mye tid for den unge artisten at hun knapt har hatt tid til å opptre i sitt eget hjemland. Det siste året har hun bøtet på akkurat det, og det er hyggelig å se at også hennes hjemlige publikum har oppdaget hennes åpenbare kvaliteter som liveartist.

Fakta:
Sted: Ole Bull Scene 
Dato: Søndag 25. november 
Dørene åpner: kl 19.00 
Konsertstart: kl 20.00 
Billetter kr 300/250 + avgift

I salg via Billettservice fra tirsdag 7. August kl 09.00 
Aldersgrense 18 år. Vergeordning

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER