MENY

Maria Mena

USF Verftet

USF Verftet

Adr.: Georgernes verft 11, N-5011 Bergen


Telefon: Tel: +47 55 30 74 10


E-post: 

Web:  http://www.usf.no/

Kart: Klikk for å vise kart

Maria Mena
Play

Foto: Agnete Brun

Følg bergen live

Maria Mena

Maria Mena har mer eller mindre vokst opp i offentlighet etter at hun som 16-åring brakdebuterte med singelen ”My Lullaby” i 2002. Den hjerteskjærende låten om å være skillsmissebarn traff en nerve i det norske folket og viste samtidig frem ung låtskriver som kunne formidle følelser på engelsk uten at det ble kleint å høre på.

11 år etter debuten kan hun se tilbake på mer enn 800.000 solgte plater fordelt på seks studio-utgivelser. Etter albumet ”Another Phase” har det gått slag i slag for Maria, og hun er i dag en av Norges største popartister. I tillegg til den hjemlige suksessen har Maria Mena gjennom jevnlig turnering møysommelig bygget opp en flott karriere i utlandet. 

23. september 2013 slippes Maria sitt nye album ”Weapon In Mind”. Dette er hennes sjuende studioalbum, en fargesprakende plate der Menas udiskutable meloditeft skinner igjennom og pophjertet får banke fritt. VG triller terningen til fem og omtaler albumet som karrierebeste! Les hele anmeldelsen her! Dagbladet er like fornøyde, triller også terningen til fem og skriver at "Maria Mena trekker voksenpopen ut på dansegulvet" med sitt nye album.

  • Sted:  USF Verftet
  • Dato: fredag 15. november 2013
  • Tid:  21:00
  • Dørene åpner:  20:00
  • Pris:  270/225 + avgift
  • Studentpris:  225 + avgift
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Kjøp billetter

Som hun har gjort siden gjennombruddet midt i tenårene, skriver hun alle sangene selv, men denne gangen satte hun opp en liste over produsenter som kunne skyve grensene hennes. Gjennom hip-hop-miljøet i Oslo kjente hun til Slipmats (Jaa9 & OnklP, Truls) og Thomas Eriksen (Lars Vaular), som ble hyret inn sammen med Martin Sjølie (Cause And Effect, Viktoria) for å skape det popuniverset som skulle bli Weapon In Mind.

- Jeg ville tenke nytt, sprenge grensene mine samtidig som jeg bevarte det som er unikt ved meg. Og selv om vi var flere produsenter, fungerte vi som en gruppe. Jeg skrev låter jeg følte passet de forskjellige styrkene deres, og så diskuterte vi produksjonene etter hvert. Og jeg har aldri følt meg så fri og bekymringsløs i arbeidet med en plate, forteller Mena.

Weapon In Mind har fått et mer digitalt uttrykk enn Menas tidligere plater, men det er fortsatt hennes karakteristiske stemme og låtbygging som er det bærende elementet. I tillegg til hennes vanlige musikere har hun denne gangen hentet inn Ralph Myers- og Datarock-trommeslager Tarjei Strøm. Den første låta som ble skrevet til plata, var Fuck You. Mena skrev den etter å ha lest om seg selv i et kommentarfelt på nettet, en slags liten kampsang for de som blir utsatt for nett-mobbing. Hun tok med opptaket til sine produsenter og første gang hun hørte den ferdige versjonen, var det ingen vei tilbake.

– Det var som om låta eksploderte i hodet mitt og med den kom en helt ny styrke. Plutselig var jeg der jeg hadde drømt om å være, der jeg ærlig kan si at jeg ikke bryr meg om hva andre synes, jeg liker meg selv. Og i det jeg landet i livet mitt, var det som om jeg kunne leke meg i musikken.

Weapon In Mind spenner fra drivende ballader som Human til den suggerende og elektroniske All The Love med et tematisk sentrum i vakre I Always Liked That About Me. "What if I´ve always been good enough in my skin?", synger Mena og svaret gir seg selv. Dette er historien om å finne ut hva som virkelig betyr noe, hvilke våpen du skal bruke og om å akseptere seg selv – og å tørre å elske det du finner.

– Dette er første gang jeg skriver tekster om at jeg liker meg selv. Weapon In Mind handler for meg om at jeg endelig har skjønt at det er det mennesket jeg er, som betyr noe. At det er hjertet som er viktig, ikke skallet utenfor.

Maria Mena fikk sitt gjennombrudd som 16-åring da hun skrev låta "My Lullaby" om foreldrenes skilsmisse. Siden da har hun befestet posisjonen som en av Nordens mest suksessrike artister med låter som  "You Are The Only One", "Just Hold Me", "Miss You Love", "All This Time" og "Belly Up" for å nevne noen. Julelåta "Home For Christmas" har også befestet seg som en moderne klassiker i Norge. Mena lovprises av noen av verdens største artister, har figurert høyt på hitlistene i Europa, Sør-Amerika og Asia og har i løpet av 11 år fått et verdensomspennende publikum. Fortsatt skriver hun alle sangene hjemme på kjøkkenet i Oslo. Mena er vinner av Spellemannprisen (Cause And Effect) og Edvard Grieg-prisen. Hun har også vært nominert til tysk Grammy (Eccho award).

Weapon In Mind blir sluppet 23. september 2013.

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER