>  BT: Monica Heldal viser på sitt andre album at hun kan være på vei mot noe stort  >>    To år etter at hun slapp et debutalbum av sjeldent kaliber, er Monic"/>
MENY

Monica Heldal

 • Sted:  Garage
 • Dato: lørdag 16. april 2016
 • Tid:  20:00
 • Dørene åpner:  19:00
 • Pris:  270 / 225 + bill. avgift
 • Studentpris:  225 + bill. avgift
 • Alder:  20 år - leg. plikt
 • Support:  Hear Me Roar
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

Garage

Garage

Adr.: Christiesgate 15, 5015 Bergen

Telefon: 55 32 19 80

E-post: 

Web:  http://www.garage.no

Kart: Klikk for å vise kart

Monica Heldal
Play

Følg bergen live

Monica Heldal

Monica Heldal får strålende mottakelse for det nye albumet "The One In The Sun"!

VG:  Monica Heldal viser at det fremdeles finnes håp  >>

 BT: Monica Heldal viser på sitt andre album at hun kan være på vei mot noe stort  >>

   
To år etter at hun slapp et debutalbum av sjeldent kaliber, er Monica Heldal klar med oppfølgeren. Det snakkes ofte om karrierer som tar av som en rakett, men sjelden stemmer uttrykket så godt som i Monica Heldals tilfelle. Etter at hennes egenfinansierte demo ga hennes innpass på by:Larm i 2012, skjedde ting veldig raskt for den unge bergensartisten. Året etter kom debutalbumet “Boy From The North”, som ble overstrødd av strålende anmeldelser og terningkast fem fra blant annet VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og Bergensavisen - bare for å nevne noen.


 • Sted:  Garage
 • Dato: lørdag 16. april 2016
 • Tid:  20:00
 • Dørene åpner:  19:00
 • Pris:  270 / 225 + bill. avgift
 • Studentpris:  225 + bill. avgift
 • Alder:  20 år - leg. plikt
 • Support:  Hear Me Roar
 • Kjøp billetter

Triumfferden fortsatte med oppvarming for storheter som Tom Petty, Bjørn Eidsvåg og Ben Howard, turnering med sistnevnte og deltakelse på hans “Burgh Islands” EP som toppet iTunes-listen i Storbritannia, samt spillejobber på kryss og tvers i Norge og utlandet. Debutalbumet innkasserte også to Spellemannpriser for “Beste popsolist” og “Beste nykommer”, Gramo-stipend, og 21 uker på den norske albumlista. Stort bedre kan det rett og slett ikke gjøres. 

Monica Heldal leverte et debutalbum som fikk anmelderne til å hente fram ord som “klassiker”, “sjangersprengende” og “tidløs”, samtidig som de understreket den ferske plateartistens særpreg og personlige stil i låtene som blandet innslag av folk, country, blues og roots med inspirasjon fra navn som Nick Drake, Emmylou Harris og Rory Gallagher. 

I 2016 kommer oppfølgeren til debutalbumet. Også denne gang får Heldal hjelp av Øyvind Blomstrøm, Cato “Salsa” Thomassen, Børge Fjordheim og Øystein Frantzvåg. Og som på førsteplata inneholder albumet en blanding av flere sjangre; elementer av folk, rock, pop, country og prog kommer sammen i en høyere enhet, med Monicas personlighet og særpreg som x-faktoren som binder det hele sammen. Hun føler selv at det nye albumet er mer progressivt enn debutskiva. 

Albumet utfordrer arrangementene mer enn “Boy From The North” gjorde. Det er mer fokus på band denne gangen, men det er også flere rolige og akustiske låter på plata, sier Monica Heldal om sin etterlengtede oppfølger. 

Første smakebit fra albumet er singelen «Jimmy Got Home» som slippes 29. januar.

Albumet «The One In The Sun» slippes 08. april, og både norske og utenlandske musikkanmeldere må belage seg på å finne frem adjektivordboken for en ny runde med lovord. Konsertpublikumet har også mye å se frem til, fra en artist som har finpusset liveferdighetene ytterligere siden hun trollbandt de fremmøtte på Øyafestivalen i 2013, før hun i det hele tatt hadde albumdebutert. 

Starten på Monica Heldals historie var magisk, og fortsettelsen ser ut til å bli like fantastisk.

SUPPORT: HEAR ME ROAR

Hear Me Roar, aka Roar Kopperstad, skriver og synger sanger med tidløse melodier om slitesterke temaer. Mye hjerte, minst like mye smerte, en hel del mørke men heldigvis også sterke streif av solskinn. Kopperstads melodier og tekster er av et sånt slag som åpner tårekanalene - på den gode måten. 

Historien om Hear Me Roar er historien om en sliten punkrocker som ble lei av å skrike folk i trynet hele tiden. Det er historien om en intenst ærlig låtskriver som strevde i mørket og som brukte sangene til veikart for å finne veien ut. 

Etter å ha levd en stillferdig tilværelse i hodet hans fant de vakre sangene veien ut til et lite publikum. Så begynte ryktet å spre seg. Ryktet om at  det var en formiddabel låtskriver og formidler gjemt i Stavanger. Plutselig opplevde Kopperstad at sangene hans traff folk. 

- Folk begynte å skryte. Denne musikken har blitt mast fram i lyset, smiler Kopperstad beskjedent.

Noen vil sikkert hevde at det Kopperstad driver med ikke er spesielt originalt. Til det har han et passe spissfindig og selvutleverende svar: 

- Det er i det minste ingen andre som kan skrive og synge om det jeg føler så godt som meg selv, humrer han. 

Det låter oppriktig, intenst og vakkert. Det er kanskje en utfordring å jobbe fram en slik artist i dagens hype-jagende musikkindustri, men et slikt låtskrivertalent bør ikke få lov til å forbli en lokal hemmelighet særlig mye lenger.

Hear Me Roar vant nylig vestlandsatsinga på 100 dagar på Stord og skal spille 13 festivaler på hele vestlandet i sommer.

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER