MENY

Motörhead

Grieghallen

Grieghallen

Kapasitet: Stående: 2000, sittende: 1500-2000

Adr.: Edvards Griegs plass 1, N-5015 Bergen

Telefon: +47 55 21 61 00

E-post: 

Web:  http://www.grieghallen.no

Kart: Klikk for å vise kart

Motörhead
Play

Følg bergen live

Motörhead

Motörhead kommer til Bergen og Grieghallen søndag 10. juni for å gjøre deres eneste konsert i Norge i 2012!

Da Motörhead måtte avlyse en forlengst utsolgt konsert i desember ifjor på grunn av at Lemmy hadde mistet stemmen, var det mange her vestpå som ble skuffet. Lemmy og resten av bandet vet imidlertid hvor mye de betyr for sine fans, og det var ikke vanskelig å få dem til å ta turen til Bergen når det ble klart at de skulle til Sweden Rock i juni.

Salen vil ha et såkalt klubboppsett med ståplasser foran scenen og sitteplasser i amfiet. Aldersgrense 18 år. Billetter kr 590 + avgift.

Historien om Motörhead er velkjent for mange, men tåler å bli repetert, i det uendelige: I mai 1975 fikk Lemmy Kilmister sparken i hippiebandet Hawkwind. Fast bestemt på å lage verdens feteste rockeband, brukte ikke den selvsikre engelskmannen lang tid på å sette sammen det hardeste, drøyeste og kanskje beste rockebandet verden har sett. Motörhead.

I de 35 årene som har gått siden starten, har Motörhead brukt all ledig tid til å turnere beinhardt, levert vaskekte rock´n´roll til millioner av fans, og ikke minst skrevet klassikere som Overkill, Iron Fist og ikke minst den udødelige klassikeren Ace Of Spades.

 • Sted:  Grieghallen
 • Dato: søndag 10. juni 2012
 • Tid:  20:00
 • Dørene åpner:  19:00
 • Pris:  590 + bill.avgift
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Support:  Sahg
 • Kjøp billetter

Motörhead står side om side med AC/DC når man skal avgjøre hvem som har gjort mest for rocken de seneste tiårene. Lemmy sier selv han ser bak mot legender som Little Richard og Chuck Berry for inspirasjon, men opp gjennom årene har han vært den største inspirasjonskilden for rockestjerner fra Dave Grohl til James Hetfield. Med sitt karakteristiske utseende (trailerbart, vorter, cowboyhatt), raspende røst og en basslyd så buldrende at den ville skremt Tor med hammeren på flatmark, har Lemmy Kilmister vært rockens soldat i kampen mot tullemusikk.

Og tro ikke at Lemmy og Motörhead har tenkt å gi seg. I fjor kom platen The Wörld Is Yours, en energibombe av en rockeplate. Dagbladet anmeldte platen til terningkast 5 under overskriften “Fortsatt tøffest i verden”, og skrev i anmeldelsen: ”Alt i alt er dette Motörhead som vi alle har lært å elske: buldrebass, grovkornede rockriff og en udødelig Lemmy snerrende om krig , flammer og de han ellers har et horn i siden til.”

Selv sier Lemmy det enda enklere på begynnelsen av hver konsert:

- We are Motörhead and we play rock´n´roll.

Og det er akkurat det de skal gjøre i Bergen. Vi gleder oss. Sist Lemmy & co var i Bergen, i 2004, gjorde de en legendarisk konsert i Teatergarasjen.  Og, ja, det var utsolgt lang, lang tid i forveien.

Noen fun facts om Lemmy og Motörhead:

 • Motörhead nådde 1. plass på de engelske albumlistene med liveplaten “No Sleep ´til Hammersmith” i 1981.
 • Lemmy Kilmister skrev teksten til Ozzy Osbournes powerballade “Mama I´m Coming Home”.
 • Motörhead vant den prestisjetunge amerikanske Grammy-prisen i 2005, da for sin coverversjon av Metallicas “Whiplash”.
 • Tidligere i år ble dokumentaren “Lemmy” sluppet. Der hylles Lemmy av blant andre Slash, James Hetfield, Jarvis Cocker, Dave Grohl og Alice Cooper.
 • På Metallicas coveralbum fra 1998, “Garage Inc”, er det hele fire låter av Motörhead, mer enn noen andre artister: “Stone Dead Forever”, “Overkill”, “Damage Case”, “Too Late, Too Late”.
 • Motörhead har solgt over 40 millioner plater i sin karriere.
 • Siden første konsert i Norge på 80-tallet, har Motörhead spilt i hele 11 norske byer eller tettsteder: Oslo, Bergen, Tromsø, Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Kvinesdal, Mo i Rana, Hamar, Trondheim og Stavanger.
 • Lemmy opptrer som sjåfør på videoen til Foo Fighters-låten ”White Limo” fra deres nye album

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER