MENY

Simple Minds

 • Sted:  USF Verftet
 • Dato: torsdag 19. mars 2015
 • Tid:  20:00
 • Dørene åpner:  19:00
 • Pris:  550 + billettavgift
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Last ned vergeskjema >>
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

  Annet:

  Konserten starter kl 20.00.
  Pause fra kl 21.00 - 21.15
  Slutt 22.20.

USF Verftet

USF Verftet

Adr.: Georgernes verft 11, N-5011 Bergen


Telefon: Tel: +47 55 30 74 10


E-post: 

Web:  http://www.usf.no/

Kart: Klikk for å vise kart

Simple Minds
Play

Følg bergen live

Simple Minds

Simple Minds ligger ikke på latsiden. Etter en sommer med en rekke festivalopptredener rundtomkring i Europa, inkludert en sterk konsert på Bergenfest i juni, kom "Big Music" i november. Albumet fikk svært gode kritikker i britisk musikkpresse. På vårparten er bandet ute på en omfattende turné, som kommer til Bergen torsdag 19. Mars, denne gang med USF Verftet som arena. En tett og intim affære, garantert! 

Simple Minds har den siste tiden mottatt unison hyllest i britisk media. BBC omtaler dem som ”one of the best live bands in the world”, Musikktidsskriftet NME inkluderte Simple Minds i en oversikt over de 100 mest innflytelsesrike bandene, og Mojo Magazine skriver i en større sak at ”the cool kids kind of dug them all along”, og henviser til blant annet Primal Screams Bobby Gillespie, James Dean Bradfield i Manic Street Preachers og The Horrors’ Rhys Webb samt The Killers og Radiohead.

Da er det bare å glede seg til eviggrønne som ”In Trance As Mission”, ”Theme From Great Cities”, ”Someone Somewhere In Summertim”, ”Glittering Prize”, ”Waterfront”, ”Ghostdancing”, og selvsagt ”Alive and Kicking”, ”Belfast Child”og ”Don't You (Forget About Me)”. I tillegg til smakebiter fra det nye albumet. Det blir en lang og innholdsrik konsert, derom ingen tvil.

Simple Minds fikk strålende kritikk etter konserten i Aarhus 10. mars: ALIVE AND KICKING - les anmeldelse her  >>

 • Sted:  USF Verftet
 • Dato: torsdag 19. mars 2015
 • Tid:  20:00
 • Dørene åpner:  19:00
 • Pris:  550 + billettavgift
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Kjøp billetter

Simple Minds består i dag av bandets grunnlegger, udiskutable frontfigur og vokalist Jim Kerr samt Charlie Burchill (gitar), Mel Gaynor (trommer), Andy Gillespie (keyboard), Ged Grimes (bass) og ikke minst koristene Sarah Brown og Catherine AD, der sistnevnte også bidrar på keyboard og gitar.

På midten av 80-tallet var Simple Minds en ustoppelig konsertattraksjon som konkurrerte med U2 om å selge ut de største og fineste stadionene. Simple Minds har i løpet av sin 35 år lange karriere inspirert en rekke band, Manic Street Preachers, Primal Scream, The Horrors er bare noen av dem. I tillegg har mange av dagens stjerneskudd samplet skottene. Vi nevner i fleng: Nicky Minaj, David Guetta, Joey Negro og Freddy Bastone.

Den enorme interessen for bandet kom på bakgrunn av storselgende album som ”Sparkle in the Rain” og ”Once Upon a Time”. Frem til 1985 var bandet først og fremst et europeisk fenomen, men etter at block buster-filmen The Breakfast Club gjorde låten ”Don't You (Forget About Me)” til allemannseie, ble det fart i raketten i USA også. Siden den gangen har bandet vært høyt og lav musikalsk.

- En av de tingene som gjør meg mest stolt er når folk spør meg om hvilket Simple Minds jeg snakker om. Avantgarde-varianten, artrock-utgaven, pop-gruppen, instrumental-varianten, folk-bandet eller stadionutgaven? Vi har vært på noe av en rundtur. Det å gi seg i kast med alle disse stilretningene og fremdeles ha Simple Minds-uttrykket inntakt, er noe av en bragd, forteller Jim Kerr.

Bandet gjestet Bergen for første gang i 2010. Det ble en to timer lang festaften på Plenen med et band som jobbet hardt for å gi musikalsk og showmessig valuta for pengene. Konserten på Bergenfest i juni 2014 var også en manifestasjon på hva bandet har betydd for musikken de siste 35 årene der hitlåtene ble servert på rekke og rad for et stort og entusiastisk publikum.

Vi forventer intet mindre også i mars på USF Verftet.

Konserten presenteres av Bergen Live og Goldstar

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER