MENY

Talib Kweli

 • Sted:  Det Akademiske Kvarter - Grøndahls
 • Dato: fredag 24. februar 2012
 • Tid:  22:00
 • Dørene åpner:  21:00
 • Pris:  370 + bill. avgift
 • Alder:  18 år
 • Last ned vergeskjema >>
 • Support:  Dreamon + Prop Dylan
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

Det Akademiske Kvarter - Grøndahls

Det Akademiske Kvarter - Grøndahls

Adr.: Olav Kyrresgate 49, 5015 Bergen

Telefon: 40 62 66 01

E-post: 

Web:  http://kvarteret.no/

Kart: Klikk for å vise kart

Talib Kweli
Play

Følg bergen live

Talib Kweli

Det er ikke å ta munnen for full å hevde at Talib Kweli er en av verdens beste rappere. Både blant musikerne selv og publikum har Kweli en stor stjerne. Storheter som Jay-Z og 50 Cent har tidligere trukket frem Talib Kweli som sin favoritt-rapper. 

Talib Kweli har det som skal til: intelligente tekster, gode og varierte låter, solide samarbeidspartnere på produksjonsfronten. I sum gjør det ham til en av de viktigste hip-hop artistene i vår tid.

 • Sted:  Det Akademiske Kvarter - Grøndahls
 • Dato: fredag 24. februar 2012
 • Tid:  22:00
 • Dørene åpner:  21:00
 • Pris:  370 + bill. avgift
 • Alder:  18 år
 • Support:  Dreamon + Prop Dylan
 • Kjøp billetter

Talib Kweli er et kjent navn for alle med et hjerte som banker for hip hop. Brooklyn-rapperen promoteres ofte med merkelappen “conscious rapper”, en fellesbetegnelse for hip hop hvor tekstene fokuserer mer på sosiale problemer i samfunnet enn de mer stereotypiske låtene om rumper og juveler. Ufortjent er det nok heller ikke, med en universitetsutdannelse og to foreldre som begge er professorer har Kweli opparbeidet seg et rykte som en av New York-scenens fremste når det kommer til oppegående, politisk orientert rap. 

Siden den offisielle platedebuten hans på Moods’ “Doom” fra 1997 har han gitt ut en rekke soloalbum, to album under navnet Reflection Eternal (Talib Kweli + DJ Hi-Tek), ett album sammen med Stones Throw Records’ eksentriske genistrek, produsenthelten Madlib, og en sertifisert klassiker sammen med Mos Def under gruppenavnet Black Star. 

Med 2004-utgivelsen ”The Beautiful Struggle” leverte Talib Kweli ett av de sterkeste hip-hop albumene noensinne. Med gjestevokalbidrag fra Common, Anthony Hamilton og Mary J. Blige og produsenthjelp fra blant annet The Neptunes og Kanye West. Her på berget kvitterte VG med terningkast seks og kalte det ”en ren åpenbaring av et album” i sin anmeldelse.

Talib Kweli har med seg den svenske rapperen Prop Dylan og det nye norske stjerneskuddet Dreamon som support.

Dreamon, eller Anthony Osumanu Vartdal som han egentlig heter, begynte med musikk som 14 åring og ble Ukas Urørt allerede første gang i en alder av 16 år. I 2010 slapp han sin første mixtape The Dreamix gratis på internett. Om denne skrev 730.no: "Hvis du ikke følger med på norsk undergrunns-rap er sannsynligvis Dreamon et ukjent navn, men 20-åringens nye ”The Dreamix” er heit nok til at han nesten bør bli kjendis”. Tre måneder etter fulgte Dreamon opp med å slippe sin første offisielle musikkvideo og gratis nettsingel Never Be Another You. Videoen er i dag på godt over 67.000 visninger.

Også Lydverket hadde stor tro på den unge artisten. I januar 2011 spådde de at Dreamon, som den eneste hip-hop artisten av ti band og artister, kom til å prege det norske musikkåret 2011: "Det står nokså labert til med ny, norsk hip-hop for tida, men Dreamon ser ut til å kunne gjøre noe med dét. Han har jobbet med en lang rekke etablerte produsenter og artister, og bra flow, en kul stemme og en sterk og variert mixtape sluppet på nett i fjor høst legger lista høyt for hva vi kan forvente når Oslo-guttens oppfølger til The Dreamix slippes".

Dreamon har den siste tiden vært aktuell med låten Turning Tables ft. LidoLido og Nico Sereba på P3, som en del av prosjektet Gatekunst. Dette prosjektet har siden 2007 vært et årlig arrangert musikkprosjekt for ungdom i regi av musikk-kollektivet Forente Minoriteter. Prosjektet har fokus på kulturell og sosial utvikling gjennom ulike aktiviteter innen musikk, dans og media.

Dreamon har varmet opp for store internasjonale artister som J. Cole, Kid Cudi og Black Milk, og mottatt god respons og mye skryt for sine live shows. Nå reiser han altså på norgesturné med selveste Talib Kweli.

Den svenske rap-stjernen Prop Dylan er også med på Norgesturnéen til Talib Kweli som support. Prop Dylan har tatt reisen fra Borlänge til New York, uten å gå via stort label eller ved hjelp av større stjerner. I flere år har han selv spilt inn skiver, og booket inn konserter rundt omkring i Europa. Selveste hiphop-legenden DJ Premier har vært med å produsere hans nyeste skive. Prop Dylan har gjort sitt navn kjent i Skandinavia gjennom utallige freestyle konkurranser, han har gjort over 150 konserter, gitt ut flere demo-utgivelser og label drops, samt tidligere delt scene med navn som Swollen Members, Smiff n Wessun, J-Live & Freestyle from The Arsonists, og mange flere.

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER