MENY

Todd Terje and the Olsens

USF Verftet

USF Verftet

Adr.: Georgernes verft 11, N-5011 Bergen


Telefon: Tel: +47 55 30 74 10


E-post: 

Web:  http://www.usf.no/

Kart: Klikk for å vise kart

Todd Terje and the Olsens
Play

Følg bergen live

Todd Terje and the Olsens

Skjeggdisko, fjorddisko, ny-disko, Oslodisko. Dette er bare et knippe av merkelappene som Mjøndalens store diskosønn enten selv har funnet på eller må finne seg i å bli assosiert med. Han er en av de fremste ambassadørene for skandinavisk dansemusikk, og med It’s Album Time (2014) leverte han et av friskeste pustene rytmisk elektronika har hørt på lenge. Til høsten kommer Todd Terje til Bergen, for første gang med fullt band.

  • Sted:  USF Verftet
  • Dato: torsdag 12. november 2015
  • Tid:  21:00
  • Dørene åpner:  20:00
  • Pris:  320/270 + billettavgift
  • Alder:  18 år vergeordning
  • Support:  Bjørn Torske
  • Kjøp billetter

På begynnelsen av 2000-tallet oppsto det en helt egen dansemusikkbevegelse i Oslo, ledet an av den hellige treenigheten Todd Terje (Olsen), Prins Thomas (Moen Hermansen) og (Hans-Peter) Lindstrøm. Scenen kretset rundt plateselskapene Full Pupp, Feedelity Recordings og Smalltown Supersound og skilte seg ut med sin «kosmiske» lyd og lekenhet. Kanskje kan man beskrive sjangertrekkene som en nostalgisk disko-tilnærming til en miks av nordisk minimalisme og science fiction? Scenen er av The Guardian erklært som «one of the signature voices in European dance.» 

Gjennom et drøyt tiår har det kommet ellevilt mange spreke toner ut av den nynorske diskoscenen, men det var først Todd Terjes It’s Album Time (2014) som evnet å snu alle verdens dansegulv på hodet. Megahiten Inspector Norse satte sommeren 2012 hundretusener av joggesko i bevegelse: dette var låten som fikk testet kondisen til klubbgjengere fra Maridalen til Acapulco, og som på musikkfestivaler ble allsangmateriale, i følge The Guardian, «as if it were Seven Nation Army or any other swaggering rock refrain.» 

«Det er muligens det mest fullendte elektronikaalbumet som er gitt ut med norsk avsender siden Røyksopps Melody A.M.» hevdet VG om It’s Album Time, mens NME så freidig formulerte at «He's turned in an electronic album that’s full of character without resorting to robot costumes or Pharrell bloody Williams.» Pitchfork kåret albumet til årets 15. beste internasjonale utgivelse, hvilket er den høyeste utmerkelsen et norsk album har fått på den prestisjetunge årsbestelisten noensinne, akkompagnert av vendingen: «The beauty of his music is the beauty of a neon sign outside a cheap motel: It's kitschy but it knows it.»

Han er med på Rolling Stone sin liste over ”25 DJs that rule the earth”, men i høst kommer Todd Terje til Bergen som liveartist med komplett bandbesetning. Med seg har han blant andre sin bror, Olaf Olsen, som også spiller trommer i Big Bang. Det er med denne besetningen han også gjester store festivaler som Coachella og Pukkelpopp denne våren.

Avslutningsvis kan vi legge til at Bryan Ferry – en av bidragsyterne på It’s Album Time, har sammenlignet Terje med Roxy Music-kollega Brian Eno («de er begge intelligente og begavede og lager moderne kunstmusikk»), samt at Robbie Williams-hitten Candy (2012) i all hovedsak består av riffet fra Todd Terje-låten Eurodans. Ja, og så har han produsert for Franz Ferdinand. 

Og der runder vi av skrytelisten. Ta heller turen forbi USF Verftet i November og få med deg det som kommer til å bli en av høstens svetteste og mest tropefornemmende konserter i Bergen.

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER