MENY

Wardruna

 • Sted:  Håkonshallen
 • Dato:  lørdag 27. og søndag 28. august
 • Tid:  21:00
 • Dørene åpner:  20:00
 • Pris:  470/420 + billettavgift. Unummererte sitteplasser.
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Last ned vergeskjema >>
 • Utsolgt

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

Håkonshallen

Håkonshallen

Håkonshallen ble reist mellom 1247 og 1261 av kong Håkon Håkonsson som kongebolig og festsal. "Kongene holdt til i steinhallen", heter det i sagaberetningen. 

Den gang var Bergen Norges største og viktigste by, og Håkonshallen ble åsted for store rikspolitiske begivenheter, blant annet utformingen av Norges første samlede lovverk. 

 

Adr.: Bergenhus festning

Web:  http://www.bymuseet.no/vaare-museer/h...

Wardruna
Play

Følg bergen live

Wardruna

Wardruna er en norsk konstellasjon som skaper nye musikalske tolkninger av gamle nordiske kulturelle og esoteriske tradisjoner. Prosjektet ble startet av komponist Einar Selvik i 2002 og har siden den gang utgitt to kritikerroste album (2009 og 2013) i den påbegynte Runaljod trilogien.

 • Sted:  Håkonshallen
 • Dato:  lørdag 27. og søndag 28. august
 • Tid:  21:00
 • Dørene åpner:  20:00
 • Pris:  470/420 + billettavgift. Unummererte sitteplasser.
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Konserten er utsolgt

Ved hjelp av Nordens eldste instrumenter, lyder fra naturen og sanger forfattet på norsk, norrønt og urnordisk vever Wardruna et storslått, visuelt og vakkert lydbilde som tar deg med inn gammel Norrøn kultur og visdom på en helt ny måte. Wardruna benytter primært gamle og historiske instrumenter som rammetrommer eller bommer, Kraviklyre, tagelharpe, munnharpe, bukkehorn/, neverlur m.m. Andre lydkilder og utradisjonelle instrumenter som trær, steiner, vann og fakler er også brukt. Alle disse elementene er nøye vevd inn i et rikt og moderne musikalsk landskap og komplettert med hviskende stemmer, melodisk sang og mektige kor. Musikken Wardruna lager lar seg vanskelig kategorisere. Selv om den deler noen trekk med musikk som typisk faller innunder folkemusikk, verdensmusikk og ambient-sjangrene, er ingen av disse merkelappene overbevisende beskrivelser av Wardruna sitt unike musikalske uttrykk. Det må rett og slett oppleves. 

Einar Selvik og Wardruna er i dag en viktig en del av det musikalske teamet i den suksessrike TV-serien VIKINGS produsert av History Channel. Serien benytter en stor mengde av Wardrunas musikk og Einar er også medkomponist av seriens soundtrack/score i sesong 2, 3 og 4.

Einar Selvik sier følgende om konserten: "Etter vår debutkonsert i Vikingskipmuseet på Bygdøy i 2009 forstod jeg viktigheten av å fremføre musikken vår i komplimenterende omgivelser og har siden den gang vært veldig selektiv med hvor vi gjør konserter. Å spille i Håkonshallen er noen jeg har hatt et sterkt ønske om å gjøre helt siden jeg startet arbeidet med Wardruna for snart 15 år siden. Det er med andre ord veldig gledelig å bli invitert av Festningsdagene og ser frem til å fylle Bergens storstue med klanger fra fortiden. Helt siden jeg started arbeidet med Wardruna for snart 15 år siden har jeg hatt et sterkt ønske om å spille i Håkonshallen".

Konserten arrangeres av Bergen Live i samarbeid med Festningsdagene på Bergenhus Festning den 27. og 28. august, 2016. Før og etter konserten serveres mat og drikke i Gildeteltet i borggården foran Håkonshallen. Rammene er satt for en opplevelsesrik kveld i ekte middelalderånd.

Festningsdagene gir et stort og variert kulturhistorisk tilbud til barn og voksne i Bergen og omegn. I løpet av to dager vil det foregå mye innenfor festningens murer. Et myldrende middelaldermarked, med tilreisende og lokale handelsfolk som tilbyr håndverksprodukter som klær, redskaper og leker med utgangspunkt i middelaldertradisjoner. Barn og voksne kan se, og delta, i tilvirking av redskaper, bruksgjenstander og tekstilarbeider, samt mat som blir laget på tradisjonsrike måter. I det medisinske hjørnet kan man lære om urter som medisin, samt annet som ble tillagt helsebringende virkning, som amuletter, i middelalderen.

Det blir et bredt spekter av aktiviteter for barn og voksne; sverdkamp, pil- og bueskyting, foredrag, vandringer, konserter, samt hoffskole. En kan oppleve forsvarsteknikker som pilregn og kasting med trebucheten «Magnus». Videre vil det foregå ulike workshops med basis i håndverkstradisjoner og på Koengen vil Forsvaret vise fram militært utstyr fra tidligere og nyere tider.

Festivalen er åpen på dagtid kl. 12-16. Billetter kjøpes i porten; kr. 100,- for voksne og kr. 50,- for barn, BT Fordel kr. 60,- for voksne.

Kl. 18 åpner vi på nytt Gildeteltet i Borggården for dem over 18 år. Her blir det servering av mat og drikke, underholdning og fest til kl. 24. Det er gratis inngang til kveldsarrangementet. Fest i Gildeteltet blir en flott oppvarming til konsert med Wardruna i Håkonshallen kl. 21, men også dem som ikke har billett til konserten er velkommen!


Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER