MENY

Suzanne Vega

 • Sted:  Bergenhus Festning - Plenen
 • Dato: fredag 26. juni 2015
 • Tid:  20:00
 • Pris:  690 + billettavgift
 • Alder:  Under 15 år må komme i følge med voksen
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

  Annet:


  Suzanne Vega blir Sting sin spesielle gjest 26. juni. Les mer om konserten her >>


Bergenhus Festning - Plenen

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, del av Bergenhus Festning

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon

Web:  http://www.forsvarsbygg.no/Nasjonalef...

Kart: Klikk for å vise kart

Suzanne Vega
Play

Foto: E. Holz

Følg bergen live

Suzanne Vega

Suzanne Vega er mest kjent for låtene "Tom's Diner", "Luka" og ”Marlene On The Wall” som alle var store hits på slutten av 80-tallet. Låtene er blitt remikset av en drøss andre artister, blant andre Dangermouse har gjort sin versjon av "Tom's Diner" der han også blander inn 50 Cent's "In Da Club" i samme remiks. Ikke umiddelbart to artistnavn som man forbinder med hverandre, på noen som helst måte. 

Uansett, Suzanne Vega har gitt ut en rekke flotte album siden den selvtitulerte debuten i 1985. Hun har hele tiden dyrket en introspektiv, "less is more"-stil á la Leonard Cohen. Den New York-baserte singer-songwriteren har en nerve og intensitet i sin vokal som få andre og hennes tekster har en egen evne til å treffe lytterne. 

Suzanne Vega har gjort noen flotte konserter i Bergen de siste årene, med utsolgt hus på Ole Bull Scene i 2012 og som Bob Dylans spesielle gjest på Koengen i 2011. Det blir et gledelig gjensyn med den sympatiske og dyktige artisten når hun denne gang skal dele scene med Sting på Plenen fredag 26. juni!

 • Sted:  Bergenhus Festning - Plenen
 • Dato: fredag 26. juni 2015
 • Tid:  20:00
 • Pris:  690 + billettavgift
 • Alder:  Under 15 år må komme i følge med voksen
 • Kjøp billetter

Som en artig kuriositet kan det nevnes at Karlheinz Brandenburg, oppfinneren av MP3-teknologien brukte Suzanne Vega sin stemme da han utviklet lydkompresjonen som ligger til grunn for teknologien. Stemmen hennes hadde en perfekt renhet, iflg oppfinneren. Suzanne Vega fikk av denne grunn kallenavnet ”The Mother of MP3”. Med tanke på MP3-formatets betydning for musikkindustrien er dette en hedersbetegnelse av dimensjoner…

Hennes foreløpig siste utgivelse med kun nye låter kom på den kredible Blue Note-labelen i 2007 og heter "Beauty and Crime". Dagbladet ga albumet terningkast fem og skrev som følger: 

”Vega bruker bare drøyt 34 minutter på sitt elleve låter lange comeback, og oppnår med dette en konsentrert intensitet, ingen følelse av tidsuthaling, repetisjon, drøvtygging eller idétørke. Arrangementene skal ikke sies å være avantgarde på noen måte, men de har snert og overskudd og overraskelsesmomenter … Slik høres da også Suzanne Vega like mye ut som hun er 28 som 48 på denne plata, ikke i betydningen krampaktig ungdommelig, men heller i betydningen "strålende opplagt" … Suzanne Vega er mer dronning på "Beauty & Crime" enn noen vel hadde turt å håpe på.”

I 2010 kom "Close-Up, Vol 2, People & Places" og i 2011 ”Close-Up Vol. 3: States Of Being”, som er henholdsvis det andre og tredje albumet i en rekke av i alt fire utgivelser med nedstrippete versjoner av hennes mest kjente låter, samt noe nytt materiell.

Hennes siste, og så langt åttende, studioalbum kom i 2014 og heter "Tales from the Realm of the Queen of Pentacles". Albumet er det første siden 1992 som  har fått en plass blant de 40 mest solgte på britisk salgslister. 

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER