MENY

30. Nov 2013

Den islandske sensasjonen Ásgeir til Bergen 2. februar!

Ásgeir Trausti, eller bare Ásgeir som han nå kaller seg ute i den store verden, ble nærmest en sensasjon da hans album «Dýrð í dauðaþögn» ble utgitt på Island. 
Vakre og melankolske sanger og deres uvanlige poesi - i hovedsak skrevet av Ásgeris 72 årige far - fanget umiddelbart den Islandske folkesjelen og albumet ble det mestselgende av en islandsk artist noensinne!

Albumet lå som nummer en på hitlistene på sagaøyen i vest i ukesvis, og satte altså tidenes salgsrekord. Ikke verst med tanke på at Island blant annet har artister som Sigur Rós, Of Monsters And Men og ikke minst superstjernen Bjørk å skilte med.

Faktisk kan hele 10% av øyrikets befolkning skilte med å ha kjøpt albumet til Ásgeir. Albumet ble forøvrig belønnet med hele fire priser under Iceland Music Awards (deres variant av Spellemannsprisen) samt en nominasjon til den prestisjefylte Nordic Music Awards.

Nå er albumet spilt inn på nytt på engelsk, med hjelp fra vår bergensvenn John Grant, for å kunne nå ut til et større publikum. Tittelen på albumet er "Into The Silence".

21-åringen Ásgeirs musikk er folkpreget pop ispedd en liten dose elektronika, og kan minne litt om vår egen Thomas Dybdahl. Det er stemningsfullt og uhyre vakkert.

LAST NED GRATIS EP! På http://asgeirtrausti.bandcamp.com finner du nedlastingslink og mer info om "The Toe Rag Acoustic Sessions"

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER